Tel. 0751 550 890 | office@arvessa.ro

Ce oxidant să alegi când îți vopsești extensiile acasă?

În primul rând, dacă alegi să îți vopsești singură părul acasă, alege o vopsea și un oxidant de calitate pentru a te asigura că vei obține nuanța de păr dorită.

De ce e important să folosești, alături de oxidant, o vopsea profesională

Orice stilist îți va spune că vopseaua din comerț nu se compară cu cea profesională. Deși vopseaua de păr din comerț conține oxidanți mult mai puternici, nu rezistă pe păr la fel de mult precum o vopsea profesională. Vopseaua de păr profesională are un pigment mai bun, pătrunde puternic în firul de păr, ceea ce îi mărește rezistența culorii în timp. În plus, vopseaua de păr profesională are și factor de protecție.

Experții îți recomandă să folosești o vopsea profesională mai ales atunci când vrei să îți deschizi culoarea părului cu mai mult de două nuanțe.

Comparativ cu vopseaua de păr din comerț, vopseaua profesională de păr este disponibilă într-o gamă mult mai variată de nuanțe, ceea ce îți va permite să obții culoarea dorită.

Așadar, chiar dacă alegi să te vopsești singură acasă, optează pentru o vopsea profesională de păr pentru a avea un rezultat similar cu cel de la salon.

Cum sa alegi oxidantul potrivit pentru schimbarea ta de culoare

În ceea ce privește oxidantul, poți opta pentru unul gata preparat, din comerț, care are concentrații de 3%, 6% sau 9%.

Pe de altă parte, un oxidant profesional conține agenți de protecție a părului, care vor îmbunătăți calitatea de oxidare. Ar trebui să știi că, dacă vrei să folosești o vopsea de păr profesională, aceasta de regulă nu vine la pachet cu oxidantul. Așadar va trebui să știi ce tip de oxidant să folosești.

Oxidant concentrație 1.5%-3%

Dacă ai părul moale și fin sau dorești să își deschizi părul cu o nuanță, îți recomandăm o concentrație a oxidantului de 1.5% și 3%.

Oxidant concentrație 6%

Pentru a-ți deschide părul cu 1-2 nuanțe optează pentru un oxidant cu 6% concentrație.

Oxidant concentrație 9%

Dacă părul tău este normal și vrei o decolorare mai intensă, poți folosi o concentrație de până la 9%, care îți va deschide părul cu 2-3 nuanțe.

Oxidant concentrație 12%

Pentru un păr des și aspru se poate folosi o concentrație de 12%, dar numai în saloanele profesionale. Această concentrație este recomandată pentru o diferență de 3-4 tonalități.