Tel. 0751 550 890 | office@arvessa.ro

Cum îți menții părul drept mai mult timp

Se știe de când lumea: femeile vor mereu ceea ce nu au. Dacă au părul drept, îl vor ondulat, și invers. Uneori trendurile te fac să îți dorești ceea ce nu ai chiar și atunci când, în general, ești mulțumită de podoaba ta capilară. Dacă îți place să porți părul perfect drept avem pentru tine câteva sfaturi pentru a te ajuta să îți menții coafura intactă cât mai mult timp.

Părul coafat drept se comportă mai bine când este lung, așa că e mai bine să aștepți ca acesta să crească înainte de a apela la placa de păr. Părul scurt este afectat mai repede de umezeală, iar firele regenerate se vor ondula când transpiri chiar și foarte puțin.

Pregătește îndreptarea din timpul spălării. Produsele de îngrijire cu efect de netezire nu îndreaptă neapărat părul, ci îl pregătesc de îndreptare, printr-o hidratare corespunzătoare. Când aplici balsamul ai grijă să-l întinzi pe toată lungimea firului de păr și să îl lași să acționeze astfel. Optează pentru un balsam sau o mască-tratament care îngreunează firul de păr.

După limpezire nu șterge agresiv părul cu prosopul, aceasta nu va face decât să-ți accentueze onduleurile. Presează-l delicat până când se absoarbe umezeala.

Asigură-te că părul tău e perfect uscat înainte de a folosi placa de păr. Usucă părul de sus în jos, astfel ca o bună parte a îndreptării să se facă în timpul uscării

Folosește doar plăci de păr profesionale, acestea sunt proiectate astfel încât să încălzească constant pe lungimea șuvițelor și nu ard părul.  De asemenea, reglajul de temperatură este mai precis, ceea ce ajută la o mai bună optimizare a temperaturii de coafare.

Trateaza înainte de îndreptare, fie că este vorba de protecție termică, spray anti-frizz sau serum pe bază de silicon. Nu uita că există produse înainte și produse după îndreptare, alege-le pe cele care ți se potrivesc și folosește-le așa cum este indicat pe ambalajele lor. Poți alege Kerastraight Spray Pre-Treatment Plus care remediază rezistența părului, recuperează integritatea acestuia, îmbunătățește elasticitatea și asigură protecție împotriva ruperii. Dacă nu vrei să ai părul lipit de scalp, poți alege KeraStraight Root Lift – Gel – spray cu protectie termică pentru fixareKeraStraight Heat – Spray pentru protectie termică oferă o barieră invizibilă ușoară în jurul firului de păr, protejându-l de deteriorarea termică. Este recomandat pentru toate tipurile de păr, avand ingrediente ce se activează la căldură, ingrediente care sigilează și măresc rezistența și strălucirea parului.

Îndreaptă-ți părul alegând șuvițe subțiri. Nu te grăbi. Dacă șuvițele sunt prea groase  căldura nu va ajunge la fel la toate firele și acestea se vor ondula mai repede în condiții de umezeală.

Stai departe de umezeală. Aceasta înseamnă să eviți produse pe bază de apă, cum ar fi laptele de cocos, chiar dacă se spune că este indicat pentru netezirea părului. Nu va face decât să onduleze părul îndreptat cu placa. Când ieși din casă poartă o pălărie, o glugă sau ai mereu cu tine umbrela.

Nu uita de șamponul uscat. Aplică-l de la distanță pe toată lungimea firului de păr. Acesta nu va lăsa umezeala nedorită să pătrundă în firul de păr.