Tel. 0751 550 890 | office@arvessa.ro

Cum să păstrezi culoarea părului vopsit pe timp de criză?

Am primit multe mesaje de la voi pe pagina de Facebook, întrebându-ne ce produse să folosiți pentru a păstra cât mai mult timp culoarea părului vopsit pentru că nu aveți posibilitatea să mergeți la salon și vă este teamă să vă vopsiți singure acasă.

Nici noi nu recomandăm să vă vopsiți singure acasă, pentru că sunt șanse să nu nimeriti nuanța sau cantitatea corectă de oxidant și riscați să vă distrugeți părul.

Așadar, ceea ce puteți face și ceea ce vă recomandăm noi este să folosiți produse profesionale pentru îngrijirea părului vopsit care vă vor ajuta să vă păstrați culoarea cât mai mult timp și să aveți un păr sănătos.

Am adunat mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți păstrezi culoarea părului vopsit timp îndelungat.

Folosește șampon și balsam pentru păr vopsit fără sulfați

Sulfații sunt acele substanțe chimice care se găsesc în multe produse de îngrijire a părului și a corpului și care ajută la producerea spumei: le recunoști în lista de ingrediente după acronimul SLS (Sodium Lauryl Sulfates). Sulfații curăță în profunzime, dar, în același timp, sensibilizează scalpul, usucă pielea scalpului, produc iritații și, nu în ultimul rând, deteriorează culoarea părului. De ceva vreme a devenit și mai ușor să alegi acest gen de șampoane pentru că brandurile au devenit conștiente de acest atu și îl menționează cât mai vizibil.

Așa că dacă vrei să ai un scalp sănătos și un păr colorat timp îndulungat, primul pas este să renunți la șamponul cu sulfați și să alegi o alternativă mai blândă.

Aplică măști și tratamente profesionale pentru protecția culorii

Pe lângă șampon și balsam, aplică măcar o dată pe săptămână o mască pentru protecția părului. Alege una care să contribuie la menținerea părului, dar și să protejeze părul care a fost supus unui proces foarte solicitant pentru structura lui – vopsitul. Uită-te după acele produse care conțin ulei de argan, biotină, o substanță care ajută la regenerarea firului de păr, aloe vera sau ulei de macadamia.

Evită să folosești apă fierbinte când te speli pe cap

Apa foarte caldă nu e o opțiune grozavă pentru culoarea părului. Apa fierbinte contribuie la reducerea intensității nuanței, așa că cea mai bună variantă este să te șamponezi cu apă caldă și să te clătești cu apă un pic mai rece, pentru că aceasta închide cuticula părului (stratul protector de la exteriorul firului de păr), reținând în interior substanțele nutritive.

Apelează la produse profesionale cu protecție termică

Sunt obligatorii mai ales dacă obișnuiești să te coafezi des, folosind placa de îndreptat părul, bigudiurile termice sau peria de coafat cu aer cald. Din cauza căldurii, culoarea se poate duce mult mai repede, iar părul capătă un aspect tern.

Folosește și un șampon uscat din când în când

Ca să nu îți speli părul zi de zi, pentru că și aceste spălări dese duc la distrugerea culorii, mergi pe varianta șampoanelor uscate. Sunt ușor de aplicat și te ajută să amâni spălatul tradițional al părului. Chiar este o metodă de a-i da părului și ceva volum în plus.