Tel. 0751 550 890 | office@arvessa.ro

Descoperă cele mai bune vitamine pentru un păr sănătos

Dacă ai încercat mai multe tratamente pentru păr, produse profesionale și tratamente care nu ți-au oferit rezultatele pe care le doreai, înseamnă că trebuie să cauți soluția în altă parte.

Deseori problemele părului sunt direct legate de lipsa vitaminelor și a nutrienților din organism, așa că trebuie să te asiguri că mănânci ingrediente care conțin vitaminele potrivite. Ele pot fi prietenele tale în lupta împotriva părului părului tern, lipsit de strălucire sau care parcă se încăpățânează să nu crească – sau mai rău, cade constant. 

Află în continuare care sunt cele mai bune vitamine care ajută la revitalizarea părului, dar și cum ai putea să îți menții părul cu ajutorul unui complex de vitamine special creat de Hairfinity pentru ca problemele părului să fie tratate cu seriozitate și firele părului să fie regenerate de la interior.

ce vitamine sunt bune pentru par

Ce vitamine sunt bune pentru părul tău?

Căderea părului poate fi prevenită și stopată dacă regimul tău alimentar este bogat în vitaminele, A, D, acid folic, biotina, vitaminele C și E. Asigură-te că acestea fac parte din dieta ta și vei avea un păr mai strălucitor, mai bogat și care va crește mai rapid. Iată de ce fiecare dintre aceste vitaminte este importantă în a rezolva căderea părului:

ce vitamine sunt bune pentru par

Vitamina A

Vitamina A este un antioxidant fără de care nu am putea trăi. Fiecare celulă din corpul nostru are nevoie de ea pentru a funcționa. Mai mult, ea are un rol foarte important în producerea de sebum la nivelul scalpului.

Da, toți ne ferim de un păr cu sebum, gras, însă fără aceasta, părul devine prea uscat, subțire și poate să dezvolte o predispoziție către mătreață și în cel mai rău caz, către ruperea ușoară. Lipsa vitaminei A determină căderea părului, iar fumatul poate să accentueze acest lucru.  Ingredientele cu cea mai mare cantitate de vitamina A sunt cartofii, morcovii, dovlecii și spanacul. Ea poate fi găsită și în lapte, ouă sau iaurt.

Vitamina D

Vitamina D este o vitamina liposolubilă (solubila în grăsimi) și se regăsește în organism sub două forme principale: Vitamina D2 (ergocalciferol) și Vitamina D3 (colecarciferol). Un studiu realizat in 2012 de o echipă de cercetători de la Biotechnology and Biological Sciences Research Council din Marea Britanie arată ca vitamina D3 este metabolizată mai ușor de organism și are mai multe beneficii pentru sănătate față de vitamina D2. Oamenii pot sintetiza vitamina D în mod natural, în special atunci când se expun la razele soarelui. Cu toate acestea, mulți dintre noi avem deficit de vitamina D, iar acest lucru se manifestă prin căderea părului.  

Studiile au arătat că cu cât avem mai multă vitamina D în corp, cu atât ea stimulează creșterea foliculilor de păr și previne alopecia (căderea părului). Sursele alimentare cu cea mai mare cantitate de vitamina D sunt peştele gras, uleiul de ficat de cod și anumite tipuri de ciuperci.

Vitamina B7 (Biotina)

Una dintre cele mai benefice vitamine pentru creșterea părului este vitamina B7, adică biotina. Studiile au arătat că deficitul de biotină din organism este corelat cu căderea părului, iar tratamentele care conțin biotina au randament maxim. Biotina este o coenzimă care reacționează cu enzimele pentru a face aminoacizii, blocurile de proteine cum ar fi keratina, proteina din care este făcut părul. Această vitamină este, de asemenea, asociată cu o îmbunătățire a rezistenței și elasticității cortexului – cel mai gros strat al părului.

Vitamina B-12

Această vitamină ajută organismul să asimileze hemoglobina care mai apoi va ajuta la oxigenarea scalpului, iar părul va crește sănătos. Lipsa acesteia din organism poate duce la încetinirea ritmului de creștere, dar și la subțierea firelor de păr.

Totodată, ea păstrează rădăcina podoabei capilare sănătoasă și puternică prin hrănirea foliculilor piloși. Lipsa acestei vitamine din organism poate sa conducă la încetinirea ritmului de creștere și la subțierea firelor.

Vitamina B3 (Niocina)

Niacina se găsește în organismul uman sub forma ambelor co-enzime NAD și NADP, prezente în toate celulele vii din corp. Ea joacă un rol important în special în alimentarea cu energie a organismului, participând atât în metabolismul proteinelor, cât și în cel al lipidelor și carbohidraților.

Vitamina B3 ajută la buna circulație a sângelui la nivelul scalpului și astfel contribuie la fire de păr mai puțin predispuse la rupere tocmai datorită faptului că firele de păr sunt fortificate încă de la nivelul rădăcinilor.

Vitamina B 9 (Acidul folic)

Acidul folic este o substanță hidrosolubilă și contribuie la formarea de celule sănătoase. Vitamina B 9 este o substanță hidrosolubilă, deci nu rămâne prea mult timp în corp, așa că trebuie luat în fiecare zi pentru a acționa eficient.

Această vitamină ajută la regenerarea țesuturilor și îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce face ca foliculii de păr să fie sănătoși.

Vitamina C

Vitamina C este necesară pentru o dezvoltare sănătoasă a colagenului, o componentă a firului de păr. Ea se găsește în kiwi, ardei roșu, portocale.  Considerat unul dintre cei mai eficienți nutrienți care ajută la creșterea și întărirea părului, vitamina C creează proteina de colagen – o componentă esențială a structurii părului. De asemenea, aceasta ajută sângele să absoarbă fierul, un mineral necesar creșterii părului.

vitamine bune pentru par

Vitamina E

Vitamina E este o vitamina liposolubilă pe care organismul o depozitează doar pentru o perioadă scurtă de timp. Tocmai de aceea, oamenii trebuie să consume regulat vitamina E. Absorbția de oxigen de la nivelul scalpului poate fi stimulată cu ajutorul vitaminei E. Deși deficitul este rar întâlnit, de cele mai multe ori medicii recomandă administrarea unui supliment pentru ajungerea la parametri normali.

Ce alți nutrienți susțin creșterea părului?

Zinc și Seleniu

Zincul este un microelement regăsit atât în sursele naturală de hrană, cât și la nivelul organismului. Rolul său este important în organism deoarece participă la numeroase funcții și procese precum reproducerea celulară, menținerea echilibrului hormonal sau la absorbția corespunzătoare a vitaminelor și la sinteza proteinelor. Pentru păr el este benefic deoarece menține scalpul sănătos prin intermediul reproducerii celulelor, reparării țesuturilor.

Seleniul contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide și ajută la protecția împotriva stresului oxidativ care cauzează îmbătrânirea prematură. Seleniul este totodată un supliment ce ne ajută să ne păstrăm frumusețea, el fiind recomandat în tratamentele pentru acnee, dar și pentru întărirea unghiilor și a părului.

Colagenul

Colagenul este o proteină extrem de importantă pe care corpul nostru o fabrică singur și ajută la menținerea elasticității pieții, a mușchilor, a sistemului osos, a încheieturilor, dar este bună și pentru creșterea părului și a unghiilor.

MSM

MSM este un element considerat o sursă natural de sulf concentrat, necesar pentru creșterea de noi celule și este implicat în sinteza keratinei și a colagenului. Aceste proteine se găseesc din abundență în păr, piele și unghii.

Planta coada calului

Planta coada calului este o plantă cu efecte antimicrobiene, antiseptice și care stimulează fluxul de sânge, atât de important pentru menținerea unui scalp sănătos  pentru ca fierele de păr să crească sănătos.

Cât de eficiente sunt vitaminele de păr?

Conform unui studiu realizat în 2012 de o echipă de cercetători, suplimentele de păr ajută la creșterea părului într-un mod eficient dacă sunt luate cu regularitate între 90 și 180 de zile.

Cu toate acestea, vitaminele de păr nu sunt medicamente minune, ele doar ajută ca părul să atingă potențialul său maxim, să se regenereze și să dobândească strălucire și o rezistență sporită. Vitaminele de păr funcționează de la interior spre exterior – trebuie să treacă prin fluxul de sânge ca să ajungă la foliculii de păr, de aceea poate dura mai mult ca ele să ajungă să își facă efectul.

Ce sunt vitaminele de păr Hairfinity?

Recent intrate pe piața din România prin intermediul Haircare, vitaminele de păr de la Hairfinity au ajutat până în prezent milioane de femei din peste 170 de țări să lupte cu căderea părului și au fost create pentru a completa golurile de vitamine din dietă și pentru a conferi organismului nutrienții pentru o creștere sănătoasă a părului.

Principalul mod în care acționează este prin întărirea metabolismului și a imunității. Hairfinity ajută la menținerea unui echilibru al nivelului de vitamine și previne orice deficit care ar putea să afecteze scalpul și părul.

Ce conțin aceste suplimente?

Suplimentele Hairfinity sunt special create pentru a completa golurile de vitamine din dietă și pentru a conferi organismului nutrienții pentru o creștere sănătoasă a părului. Principalii factori care influențează acest lucru sunt metabolismul și imunitatea. Cu cât cele două sunt mai puternice, cu atât părul va arăta mai bine și va avea o predispoziție mult mai mică la rupere.

Fiecare capsulă Hairfinity conține vitaminele de care firele de păr și scalpul au nevoie pentru a crește sănătos și pentru a fi bine oxigenat:

  • vitaminele A și D pentru un scalp sănătos cu proprietăți antioxidante
  • niacina pentru stimularea circulația sângelui
  • acidul pantothenic pentru foliculi mai puternici
  • vitamina B12 pentru oxigenarea scalpului și a foliculilor de păr
  • biotina pentru susținerea creșterii părului prin stimularea producției de keratină și creșterea elasticității părului.

Povestea Hairfinity este una care vorbește despre confruntarea cu probleme ale părului și găsirea unor soluții inovatoare în lipsa unor alternative viabile pe piață. Tymeka Lawrence, inginer de profesie, a creat vitaminele Hairfinity tocmai pentru că pe piața americană nu existau în acel moment, în 2006, produse care să fortifice părul din interior.

Așadar, ea a creat complexul unic Capilsana®, complex format dintr-un amestec de amino acizi din colagen hidrolizat, MSM, coada calului și silica. Deși formula s-a rafinat de-a lungul timpului și au apărut mai multe produse care formează acum o întreagă gamă, conceptul de bază a fost păstrat, dar și angajamentul de a sprijini femeile de pretutindeni.

Efectele vitaminelor de păr Hairfinity: înainte și după

Un studiu al Universității din Copenhaga arată cum cu cât scalpul este mai puțin vascularizat și oxigenat, cu atât riscul de alopecie este mai crescut. Anumite afecțiuni medicale (cum ar fi scăderea tensiunii arteriale) pot duce la scăderea fluxului de sânge către scalp.

Cu ajutorul suplimentelor precum niacina, fluxul sanguin poate crește din nou. Acest lucru permite foliculilor să primească oxigen și substanțe nutritive vitale. Unul dintre ingredientele vitaminelor Hairfinity este niocina care ajută ca la nivelul scalpului să existe un flux sanguin normal. Lipsa biotinei din organism, de asemenea, este strâns legată de căderea părului. Hairfinity are în componență  2.500 de micrograme de biotină, o cantitate însemnată pentru ca organismul să asimileze doza necesară.

Efectul vitaminelor Hairfinity se observă din punct de vedere al duratei cu care crește firul de păr, grosimea acestuia, precum și strălucirea lui, deoarece cu cât este mai sănătos, cu atât va fi mai strălucitor. Pentru a profita la maximum de eficacitatea tratamentului Hairfinity, ar trebui ca dieta ta să fie echilibrată și să conțină unele dintre vitamine benefice pentru păr, dacă nu chiar pe toate.

Pentru ce tipuri de păr se potrivesc vitaminele Hairfinity?

Modul în care arată părul nostru poate fi influențat atât de genetică, cât și de factorii externi, dar și de alimentație și modul de viață adoptat. Fie că ai un păr cu fire puternice ori unul cu fire mai subțiri, fragile și predispuse către rupere, vitaminele Hairfinity te vor ajuta să îți păstrezi părul în cea mai bună formă sau să îi conferi acea vitalitate pe care nu a avut-o niciodată.

cele mai bune vitamine de par

Vitaminele de păr Hairfinity nu sunt concepute pentru un anumit tip de păr, ci sunt potrivite pentru toate tipurile deoarece acționează prin intermediul fortificării celulelor, din interior spre exterior.

Vitaminele Hairfinity sunt sigure și în perioada sarcinii și a alăptării

Dacă ești însărcinată sau alăptezi, consultă-te cu medicul tău, pentru un plus de siguranță.  Perioada sarcinii sau a alăptării este una specială pentru orice femeie, însă este și o perioadă mai sensibilă: există anumite tratamente pe care nu le poți urma sau anumite substanțe care nu sunt recomandate.

Dacă ești însărcinată sau alăptezi trebuie să fii mult mai atentă cu alimentele consumate și să întrebi medicul  înainte de administrarea oricărui tratament sau supliment. Ingredientele Hairfinity nu conțin ingrediente sau vitamine care sunt dăunătoare niciunei femei care este însărcinată sau care alăptează.

Mai mult, pe timpul sarcinii biotina, o componentă importantă a vitaminelor Harfinity, este o vitamină care ajută dezvoltarea fătului în pramentri normali. Totodată,  Vitamina B7  joacă un rol vital în conducerea funcțiilor biologice precum creșterea numărului de celule. Acesta este motivul pentru care ajută foarte mult la creșterea părului, deoarece firele de păr sunt compuse din numeroase celule. 

Care este doza recomandată?

Pentru rezultate optime poți urma recomandarea Hairfinity, de două capsule pe zi. Acest lucru înseamnă că trebuie să tratezi cu seriozitate întreaga perioadă a tratamentului, iar fiecare cutie este special gândită pentru a-ți ajunge pentru o lună întreagă.

Chiar dacă vrei ca părul tău să crească într-un ritm și mai accelerat sau ți-ai setat un target care nu s-a îndeplinit în perioada scontată, nu lua mai mult de două capsule pe zi. Hairfinity recomandă să iei capsulele pe stomacul gol cu o oră înainte de masă sau la două ore după ce ai luat masa.

vitamine bune pentru par-hairfinity

Care este perioada recomandată pentru o cură cu vitamine pentru păr?

Pentru a vedea rezultatele tratamentului, cel mai bine ar fi să începi cu o perioadă de două luni, timp în care poți observa dacă ritmul de creștere a părului tău este unul mult mai accelerat față de perioada în care nu urmezi niciun tratament.

Pentru o eficiență maximă, după această perioadă poți continua cu tratamentul deoarece, după cum știi, creșterea părului este precum un maraton, nu un sprint. Trebuie să ai răbdare și să ai grijă de părul tău folosind produse din aceeași gamă sau de cea mai bună calitate. Poți consulta întreaga gamă de produse Hairfinity.

vitamine bune pentru par-hairfinity

Și vedetele sunt mari fane Hairfinity: Nicki Minaj, Kim Kardasian, Khloe Kardashian, Taraji Henson sau Cardi B sunt printre cele care s-au bucurat de beneficiile acestor vitamine și le-au recomandat fanilor.

vitamine bune pentru par-hairfinity

Ar trebui să iei suplimente pentru păr?

Vitaminele din alimente sunt cele mai benefice pentru creșterea părului. Cu toate acestea, dacă ele nu fac parte din dieta ta și crezi că ai putea să crești aportul necesar de vitamine cu ajutorul suplimentelor, acest lucru ar putea fi destul de util. Studiile au arătat că suplimentele sunt mai folositoare celor care au deficiențe de vitamine, iar dozele prea mari pot cauza efecte adverse. Pentru un dozaj adecvat și pentru a te asigura că poți lua vitamine pentru păr, cel mai bine consulți un medic, iar dacă te-ai hotărât să le iei, nu uita să combini această dietă cu un regim de viață balansat.

Având în vedere că de multe ori produsele din magazine nu reuțesc să îți mai ofere necesarul de nutrimente de care ai nevoie într-o zi, este bine să cunoști lista cu cele mai importante vitamine pentru par  și să decizi care este varianta potrivită pentru tine (alimentație, suplimente, măști).   Fie că vrei să îi acorzi o atenție mai mare părului tău, fie că dorești să îi dai un boost pentru a crește mult mai rapid, poți apela la vitaminele Hairfinity, dar nu uita să combini acest lucru cu un stil de viață cât mai sănătos. Cele două capsule zilnice vor contribui la o hidratare completă.

Vitaminele de păr îngrașă?

Vitaminele sunt substanțe absolut necesare susținerii vieții, ele având roluri complexe în organism și sunt implicate în toate procesele metabolice. Acestea sunt  indispensabile, dar nu pot fi sintetizate în organism, de aceea trebuie procurate prin alimentație. Deși există multe mituri legate de acest subiect, vitaminele în sine nu au cum să îngrașe deoarece nu au valoare calorică.

În concluzie

Fie că vrei să îi acorzi o atenție mai mare părului tău, fie că dorești să îi dai un boost pentru a crește mult mai rapid, poți apela la vitaminele Hairfinity, dar nu uita să combini acest lucru cu un stil de viață cât mai sănătos. Cele două capsule zilnice vor contribui la o hidratare completă.

Colecția Hairfinity Advanced Haircare a dovedit că ruperea părului poate fi redusă după doar o singură utilizare. Părul poate să crească mai repede și să fie mai puternic, iar studiile au arătat că, după folosirea produselor Hairfinity, ruperea părului a scăzut cu 95% iar repararea vârfurilor despicate a fost dovedită în 92% dintre cazuri.